Nieuws

We zijn weer begonnen

Na een half jaar niet fysiek samen gezongen te hebben, elkaar alleen maar via Zoom gezien te hebben, thuis nieuwe nummers instuderen met de mp3’s en frustratie dat het gewoon niet kan om samen te zingen dan is het weer gaaf dat er een protocol is ontwikkeld om toch vertrouwd weer samen te zingen. En het is dan wel op 1,5 meter in zigzag opstelling, met triage bij de deur op coronaverschijnselen, geen pauze en in een “tochtig” Akkoord door de ventilatie maar dat nemen we op de koop toe. En het is dan gaaf om op zo’n eerste repetitie te constateren dat een nummer wat we met de mp3’s allemaal apart in hebben gestudeerd gewoon “staat” als we samen gaan zingen. Met het geruis van de ventilatoren op de achtergrond klonk het best “aardig”.

Lees verder...

Eerste repetitie in maanden

Na een lange periode van niet samen zingen en wekelijkse sessies via Zoom zijn we op donderdag 20 augustus weer fysiek begonnen met repeteren. Er ligt een mooi protocol van het Koornetwerk Nederland dat is afgestemd met het RIVM en andere deskundigen wat een goede basis is om weer te beginnen. Daarnaast heeft Het Akkoord een paar goede ventilatoren aangeschaft die meerdere keren per uur de inhoud van de ruimte verversen met frisse buitenlucht.

Voorafgaand aan de repetitie waren de stoelen netjes neergezet op 1,5 meter afstand en dan ook nog in zigzag opstelling om zoveel mogelijk afstand te creëren voor de mogelijke overdracht door aerosolen. Maar de basis van het weer kunnen zingen is dat leden bij mogelijke symptomen van Corona thuisblijven. Na een aantal inzing- en opwarmoefeningen hebben we heerlijk gezongen tot kwart over 9. Een aantal leden durfden het niet aan om te komen en die hebben de repetitie een gedeelte van de tijd gevolgd via Zoom.

We kunnen terug kijken op een geslaagde eerste repetitie en met nog wat kleine aanpassingen en verbeteringen een goede basis om de repetities weer op te pakken.

Zo ziet het er dus uit met de leden op 1,5 meter afstand en ruimte voor de dirigent en de pianist.
Lees verder...

Corona-update: we mogen weer.

Na bijna een half jaar geen repetities gehad te hebben beginnen we op donderdag 20 augustus om kwart voor acht weer met repeteren in “Het Akkoord”. De afgelopen periode zijn we dan wel op Zoom bezig geweest met een aantal projecten maar we zijn blij dat we dan nu weer fysiek met elkaar kunnen beginnen met zingen.

Er is een goed protocol opgesteld onder welke omstandigheden we weer verantwoord kunnen zingen en het is nu zover. Het zal even wennen zijn om op 1,5 meter onderlinge afstand in een “zig-zag opstelling” in Het Akkoord te zingen maar we gaan er weer voor. En dan nu nog wel zonder de gezellige “derde helft” aan de bar maar dat kan even niet anders.

Lees verder...

12 oktober 2019 Borrelconcert

Op 12 oktober hebben we met Popkoor Leek een uniek borrelconcert gegeven op Kijkboerderij ‘t Hoogeveld, Helmerdijk 71, 9761 VN Eelde

Tussen de koeien hebben we een mooie mix uit ons repertoire ten gehore gebracht.

Hieronder het aanplakbiljet dat we gebruikt hebben om het concert onder de aandacht te brengen.

Lees verder...

dirigentDullaartSuzanne

Een nieuwe dirigent voor Puur

Na 2 jaar ontzettend leuk samenwerken met Jan Willem van Hees heeft hij besloten te gaan stoppen als dirigent van Puur. En dan niet omdat het niet leuk meer was maar meer omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden (hij is net vader geworden) en zijn werk als docent ook steeds meer tijd gaat vragen. We zijn ontzettend blij dat we nu al heel snel een nieuwe dirigent kunnen presenteren. Onze nieuwe dirigent wordt Suzanne Dullaart. Na een auditie voor het koor zal ze op 3 november het stokje gaan overnemen van Jan Willem

suzanne_puur

Suzanne studeert op dit moment nog aan het conservatorium in Groningen en zal in 2017 afstuderen als Docent muziek. Tijdens deze studie kwam ze met verschillende banen en instellingen in contact om muzikale activiteiten te verrichten.
Zo heeft ze colleges mogen geven als docent muzisch agogische activiteiten aan de Hanze studie sociaal pedagogische hulpverlening, is ze zangeres en gitarist in verschillende band combinaties en op deze manier kwam ze ook in contact met het popkoor PUUR.
We hopen dat ze haar ervaring nu samen met de leden van PUUR kan gebruiken om samen mooie muziek te gaan maken.
En bij Puur staat naast kwaliteit en muzikaliteit ook plezier voorop!

 

Lees verder...